Fundamental Network
Verkoopfacturen


Verkoopfacturen fysiek > digitaal

Het fysiek versturen van facturen gaat gepaard met veel administratieve handelingen en bijbehorende kosten zoals porto, papier, printerkosten, enveloppen en opslag, reden om  het digitaliseringproces en de besparingen hiervan eens nader te bekijken.

De vraag is: hoe wil de klant de factuur ontvangen of legt u de klant op hoe deze zijn factuur ontvangt! 

Op 7 april 2009 heeft de overheid te kennen gegeven dat er een staandaard gebruikt gaat worden voor het digitaal versturen en ontvangen van facturen: UBL2.0 Universal Business Language, maar dit geld alleen voor de facturen welke worden gestuurd naar de overheid! Het is dus geen standaard norm voor het Nederlandse bedrijfsleven. Fundamental Network maakt het mogelijk om uw factuur op te halen uit uw financiële pakket waarna deze in allerlei bestandsvormen kan worden verstuurd naar uw afnemer , voorzien van een digitale juridisch goedgekeurde handtekening en voorzien van uw leveringsvoorwaarden en een eventuele marketingboodschap. Bovendien wordt uw factuur digitaal opgeslagen en is binnen een paar seconden oproepbaar. Ook kan er credit check worden uitgevoerd en is er een betaal mogelijkheid met o.a. Ideal.
Een 2e optie is om uw factuur naar een "portal" te sturen waar uw klant dan de factuur kan ophalen.

Ontdek nieuwe manieren om te communiceren en de voordelen 

Uw afnemer kan vanuit verschillende aplicaties documenten  ontvangen, waaronder IBM mainframes en AS/400 systemen, maar ook client/server systemen zoals de Oracle e-business Suite, Peoplesoft, JD Edwards, Intentia en Lawson en op J2EE gebaseerde applicaties. Fundamental Network maakt samen met haar partners nieuwe communicatiewegen met uw klanten mogelijk, gebruikmakend van uw bedrijfskritische applicaties, echter zonder deze te hoeven aanpassen.

Kostenaspect

Statistisch is vastgesteld dat het versturen van een fysieke factuur minimaal 1.85 eu kost. Het versturen van een digitale faktuur kost u gemiddeld 0.40 euro cent, een aanzienlijke besparing dus .

Fundamental network biedt de mogelijkheid om u facturen vanuit u financieel systeem in PDF, XML, EDI, CSV, Mail, fax, SMS, MMS,fysiek en of via een portaal te versturen.

De voordelen van het digitaal versturen van facturen:

 1. ·    Naadloze integratie met ERP, legacy of andere strategische applicaties
 2. ·    Geautomatiseerd ontwerp en opmaak van business documenten
 3. ·    Op formulieren gebaseerde interactie met documenten en applicaties
 4. ·    Gepersonaliseerde mededelingen in massacommunicatie
 5. ·    Door de ontvanger te specificeren verzendingswijzen van documenten
 6. ·    Elektronisch archiveren
 7. ·    End-to-end tracking van documentverzending
 8. ·    Voorzien van juridisch goedgekeurde digitale handtekening
 9. ·    Besparing op porto, papier, printer en handelingkosten
 10. ·    Digitaal meesturen van uw leveringsvoorwaarden
 11. ·    Uw afnemer ontvangt de factuur sneller en kan deze tijdig betaalbaar   stellen.

 

Fundamental Network  |  info@fundamentalnetwork.nl